Szűk a büdzsé és jön a karácsony? Itt van 3 megoldás!

Kategória: Diákélet | Cikk Gyors olvasása
MEGOSZTÁS

Sajnos sokakkal szalad el a ló meg a piros orrú rénszarvas karácsony tájékán és verik egetrengető költségekbe magukat. Rengeteg család egy nyaralás árát elkölti arra, hogy három napig ajándékozzon és egyen-igyon. Ami lássuk be, némileg túlzás! Érthető, ha úgy érzed, hogy valahol határt kell szabni ennek és reálisabb célokat kitűzni az ünnepek kapcsán. Persze az egész családon végigvinni az ötletet nem mindig egyszerű… Ehhez adok ma tippeket!

Szűk a büdzsé és jön a karácsony? Itt van 3 megoldás!

Ésszerű karácsony: stresszmentes boldogság! 


Az ajándékozás maradjon öröm!

Érdemes egy kicsit visszakanyarodni ahhoz, hogy mi az ajándékozás eredeti célja: örömet okozni a másiknak. Ehhez nem feltétlenül kell unikornis, lássuk be! :) Minden családnak, társaságnak megvannak a maga hagyományai, amelyek általában azért fontosak, így ezeken az alapokon nem érdemes keresztülgázolni. Az alábbi három tippből viszont egyet biztos, hogy tudsz majd használni.

Költséglimit

A családi vagy baráti társaság méretétől függően jó ötlet lehet bevezetni egy ajándékozási limitösszeget, amit senki nem léphet túl. 2-3-5 000 Ft/fő és ennyi! Persze, ha nagyobb ajándékot szeretnétek, akkor lehet szövetkezni, ketten-hárman összeállni. Szuperül összehozza az embereket, viszont a kiadások ésszerűbbek és vállalhatóbbak lesznek.

Ha szeretnél egy kicsit nagyobb büdzséből gazdálkodni jövőre, akkor nézz körül a diákmunkáink között.Titkos Mikulás

Gyerekkorodból és az osztálykarácsonyokról biztosan ismerős a titkos Mikulás intézménye, amikor egy kalapba kerül minden résztvevő neve, majd mindenki egy-egy cetlit húz. A kihúzott személynek vesz ajándékot - az ötlet kombinálható a költséglimit intézményével. Mindenki ajándékoz, mindenki kap ajándékot: mindenki nyer! :)

Szűk a büdzsé és jön a karácsony? Itt van 3 megoldás!

A titkos Mikulással garantált az ünnep izgalma


Évente egyszer

Felnőttek között simán megbeszélhető, hogy évente csak egy alkalomra ajándékozzatok. Legyen az születésnap vagy karácsony, a többi neves napon csak üljetek össze egy közös vacsorára valamelyikőtöknél. Így az ünneplés is megmarad, de nem kell 15 embernek körbeajándékozni egymást évente 3-4 alkalommal.

Ezekkel a módszerekkel egyszerűen bevezetheted a családodban vagy a barátaid közt a karácsonyi költségstoppot. Elég nagy a sansz, hogy a társaság jelentős részének megkönnyebbülést hozol vele, ráadásul hosszú évekre stresszmentessé teheted az ünnepet!
 

Nem maradsz le semmi fontosról, ha megadod a címed:

Csak olyan cikkeket küldünk neked, amik érdekelni fognak. Max heti 1 alkalommal.

Ne maradj le a frissítésekről... iratkozz fel a CikkFigyelőre:
 

Vissza

Címkék : vásárlás, szabadidő

Oszd Meg a Cikket :


Szerző

Atlasz Éva

Az Atlasz csapatának szövegelésért felelős tagja, aki ellátja a kontentre éhes lelketeket hasznos és szórakoztató bejegyzésekkel. :)

Az Atlasz Iskolaszövetkezet 2015 óta szállítja a legmenőbb diákmunkákat a tanulóknak, hallgatóknak. Ha magas órabéreket és príma szakmai lehetőségeket keresel, akkor az AtlaszDiáknál a legjobb helyen jársz!

Weboldal: www.atlaszmunkak.hu
Facebook itt: www.facebook.com/AtlaszDiak
Bettibot, aki segít munkát találni: http://m.me/diakmunka

Kapcsolódó cikkeink:

 
 

 

 

 

 Értesítés új hírekrőlHírlevél

 

Címkék

Iratkozz fel és nem maradsz le semmiről. Szólunk, ha frissül a cikk vagy számodra érdekes témákról írtunk.