Nem hat meg a karácsony? Ünnepeld a telet, élvezd a hygget!

Kategória: Diákélet | Cikk Gyors olvasása
MEGOSZTÁS

A hygge egy dán fogalom, amely a norvég nyelvből ered és ritkán fordítják le. Egy érzést jelöl, méghozzá a meghittség, a barátságos, kényelmes hangulat elegyét. Egyedül és társaságban is megélheted, alig kell hozzá pár apróság és máris elégedettebbnek és boldogabbnak érzed majd magad. A tél és a vizsgaidőszak közepén kell ennél több?

Nem hat meg a karácsony? Ünnepeld a telet, élvezd a hygget!

Szeretnéd, hogy a hétköznapjaidat a "jól vagyok" érzés hálózza át?


Előre a kiegyensúlyozottságért!

Test és lélek egyensúlya: valahol errefelé kell kutatni a boldogságot. A hygge kijelöl egyfajta minőséget, minőségi időt, környezetet, ahol a saját jól-létedre koncentrálhatsz. Szükséges hozzá egyfajta fizikai kényelem, ahol az érzékszerveinket kényeztetjük és jól jön hozzá egy közvetlen társaság. Családtagok, barátok, kedves ismerősök és kellemes beszélgetések: ezekből töltekezhet igazán a lelkünk a depressziós, hideg napokon.

Teremtsd meg az otthonod falai között ezt az érzést és élvezd a meleg szoba kényelmét, amíg kint zajlik a tél.

A hygge kellékei

Elsődlegesek a meleg, meghitt fények: elő az izzósorokkal, mécsesekkel és gyertyákkal!
Aztán biztosítsd a finom, meleg környezetet: jöhetnek a puha takarók, a szöszmöszös, nagy párnák, a vastag zoknik és a hatalmas, bársonyos sálak.
Ezt követően már csak némi fűszeres forralt borra, forró gyümölcsére, finom teára lesz szükséged, hogy belső átmelengetés is ki legyen pipálva. 
Ha ezeket beszerzed, ki se akarsz majd mozdulni a szobából!

Nem hat meg a karácsony? Ünnepeld a telet, élvezd a hygget!

Meleg takaró, vastag zokni, egy forró ital: már el is lazultál!


Jöhetnek a barátok!

Nem szükséges Facebook kihívás ahhoz, hogy havonta legalább egy régen látott barátot, ismerőst áthívj egy teára. Egy óra beszélgetés a világ kisebb-nagyobb dolgairól és máris kevésbé fogod magányosnak, elhagyatottnak és szomorúnak érezni magad. Ha hetente 1-2 ilyen meghitt beszélgetést beiktatsz, mindig lesz mit várni és a tél sem egy szobába zárt, komor időszak lesz, hanem a kuckózós találkozások ideje.

Szeretnél új embereket megismerni? Jó lenne többet kimozdulni vagy új kihívásokat keresni? Segíthetek! ;)A dánok bevált receptje a hosszú tél ellen

Az északi népek kihívása, hogy megküzdjenek a hónapokig tartó hideggel és sötétséggel. Magyarországon szerencsésebb helyzetünk van, hiszen a téli időjárás maximum 3-4 hónapig tart. Ezekben a hűvös hónapokban kevesebb a napfény, alig tudunk kint lenni a friss levegőn és emiatt a D-vitamin szintünk is a béka feneke alatt van. Egy kis D-vitamin pótlás mellett pedig abszolút bevethető a dánok hygge hangulata, hogy a tél egy könnyebben átvészelhető időszak legyen!
 

Nem maradsz le semmi fontosról, ha megadod a címed:

Csak olyan cikkeket küldünk neked, amik érdekelni fognak. Max heti 1 alkalommal.

Ne maradj le a frissítésekről... iratkozz fel a CikkFigyelőre:
 

Vissza

Címkék : szabadidő

Oszd Meg a Cikket :


Szerző

Atlasz Éva

Az Atlasz csapatának szövegelésért felelős tagja, aki ellátja a kontentre éhes lelketeket hasznos és szórakoztató bejegyzésekkel. :)

Az Atlasz Iskolaszövetkezet 2015 óta szállítja a legmenőbb diákmunkákat a tanulóknak, hallgatóknak. Ha magas órabéreket és príma szakmai lehetőségeket keresel, akkor az AtlaszDiáknál a legjobb helyen jársz!

Weboldal: www.atlaszmunkak.hu
Facebook itt: www.facebook.com/AtlaszDiak
Bettibot, aki segít munkát találni: http://m.me/diakmunka

Kapcsolódó cikkeink:

 
 

 

 

 

 Értesítés új hírekrőlHírlevél

 

Címkék

Iratkozz fel és nem maradsz le semmiről. Szólunk, ha frissül a cikk vagy számodra érdekes témákról írtunk.