Munkamotiváció - hogy lendületben maradj a hétköznapokon!

Kategória: Diákélet | Cikk Gyors olvasása
MEGOSZTÁS

Bejutottál az egyetemre, sikerült megszerezned egy jó kis diákmunkát és… most csinálni kellene. Maradtak a hétköznapok, a magolás, a zéhák, a beadandók, a határidők, a munkába járás. Kevesebb a kihívás, az izgalom, a varázslat - legalábbis első ránézésre biztosan. Hogyan maradhatsz mégis motivált? Hogyan láthatod meg a kihívásokat a hétköznapi feladatokban? Ebben segítek most.

Munkamotiváció - hogy lendületben maradj a hétköznapokon!

A helyes motivációval könnyebb szem előtt tartani a célt


Mik a személyes céljaid?

Az első lépés megspórolhatatlan: mit akarsz elérni a tanulással vagy a munkával? Nem biztos, hogy egyértelmű lesz a kérdésre a válasz, szóval szánj rá egy kis időt, amíg kikristályosodik. Hova szeretnél eljutni a személyes fejlődésedben? Több szakmai tapasztalatot szereznél egy diákmunkával? Szeretnél komoly tudásra szert tenni és diplomát szerezni a témában? Mi a te nagy célod?

Ha ez megvan, akkor legalább vázlatosan, de kell, hogy legyen egy terv is a fejedben hozzá. Az elképzelésed az elkövetkező egy-két évről: letudod azt a harminc vizsgát és eljutsz az államvizsgáig. Vagy megtartod ezt a diákmunkás pozíciót és lehet, hogy később megpályázol ugyanitt egy teljes munkaidős állás. 

Ez alapján nagyjából látni fogod, hogy mi a TE szereped ennek a célnak elérésében. Oda kell rakni magad, átrágni azokat a tankönyveket, lezúzni azt a harminc vizsgát, megszerezni két szakmai fokozatot, eljárni a nyelvsuliba és begyűjteni a nyelvvizsgát.

Hol vagy te a nagy egészben?

A következő lépés egy kis perspektívát ad: akár egyetemi csoportmunkáról a munkahelyed csapatjáról van szó, elfoglalsz egy helyet. Mi a te feladatod ott? Hogyan járulsz hozzá a nagyobb egész működéséhez?

Ehhez nem árt, ha kicsit jobban tisztában vagy a személyes képességeiddel. Soft skillek, hard skillek - nem kell, hogy ezek idegen kifejezések maradjnak, öt perc alatt képbe jöhetsz az önismeretről szóló blogbejegyzéseimmel.

Munkamotiváció - hogy lendületben maradj a hétköznapokon!

Nagyobb önismerettel kevésbé veszel el a mindennapokban


Lehet, hogy nem te vagy a legszorgalmasabb, de lehet, hogy te leszel a legkreatívabb problémamegoldó a csapatban: mindenkinek megvan a maga jelentősége!

“Mindig egy lusta embert választok ki egy nehéz munkára. Mert ő talál egy könnyű utat az elvégzésére.”

Bill Gates 

Hogyan fejlődhetsz?

Mit ad neked a melód vagy a sulid? Tapasztalatot vagy konkrét tudást szerezhetsz. De az is lehet, hogy emberileg fogsz fejlődni, vagy éppen az alkalmazkodóképességed fog nőni, amíg túléled azt a kétféléves tárgyat… valamiben fejlődhetsz, csak észre kell venned, hogy mi az.

Az AtlaszDiáknál pénzre válthatod a rejtett képességeidet! Csekkold a legújabb álláslehetőségeinket és dolgozz nálunk!Feltöltődés

Néha van az a pont, amikor már nem motivációra és buzdításra van szükséged, hanem kétnapnyi élelemre és a magadra csukott szobaajtóra. Jó ötletnek tűnhet kirúgni a ház oldalát a haverokkal stresszlevezetés címén, de attól még másnap reggel eléggé ramaty állapotban leszel. Ha a fáradtsággal akarsz leszámolni, akkor tedd le a voksod inkább egy kirándulásra, hazautazásra és némi csöndre, amíg feltöltődsz friss levegővel és gondolatokkal. 

Amikor beköszönt a hétköznapok rutinja és monotonitása, akkor rántsd elő a saját céljaidat, a szerepedet a nagy egészben, a fejlődési lehetőségeidet és néha egy kis kikapcsolódást: máris pörögni fogsz!

Nem maradsz le semmi fontosról, ha megadod a címed:

Csak olyan cikkeket küldünk neked, amik érdekelni fognak. Max heti 1 alkalommal.

Ne maradj le a frissítésekről... iratkozz fel a CikkFigyelőre:
 

Vissza

Címkék : életmód, tippek, tanulás

Oszd Meg a Cikket :


Szerző

Atlasz Éva

Az Atlasz csapatának szövegelésért felelős tagja, aki ellátja a kontentre éhes lelketeket hasznos és szórakoztató bejegyzésekkel. :)

Az Atlasz Iskolaszövetkezet 2015 óta szállítja a legmenőbb diákmunkákat a tanulóknak, hallgatóknak. Ha magas órabéreket és príma szakmai lehetőségeket keresel, akkor az AtlaszDiáknál a legjobb helyen jársz!

Weboldal: www.atlaszmunkak.hu
Facebook itt: www.facebook.com/AtlaszDiak
Bettibot, aki segít munkát találni: http://m.me/diakmunka

Kapcsolódó cikkeink:

 
 

 

 

 

 Értesítés új hírekrőlHírlevél

 

Címkék

Iratkozz fel és nem maradsz le semmiről. Szólunk, ha frissül a cikk vagy számodra érdekes témákról írtunk.