Milyen költségekkel kell számolnod, ha bankszámlád van?

Kategória: Diákélet | Cikk Gyors olvasása
MEGOSZTÁS

Költségek: mennyi az annyi? Amikor kiválasztod a bankszámládat, akkor ezeket érdemes átnézni. Ebben a bejegyzésben röviden összefoglaltam, hogy mi mindennel kell számolnod. Így biztosan könnyen eligazodsz majd a bonyolultabb banki papírok között is!

Milyen költségekkel kell számolnod, ha bankszámlád van?

Érdemes tájékozódni a bankok közötti különbségekről is 


Hol találod a bankszámla költségeit?

A költségeket mindig a hirdetményben fogod megtalálni. A hatályos, aktuális lakossági hirdetményt keresd és utána bátran használd a ctrl+F billentyűkombinációt, keresd meg a kinézett számlatípus nevét a doksiban.

Hogy biztosan eligazodj a táblázatban, összegyűjtöttem, hogy mely díjakra kell különösen figyelned.

Az alábbi költségtípusokat kell csekkolnod!

Bankszámlavezetési díj: ez egy havi díj, amit a banknak fizetsz, amiért vezetik a bankszámládat. Lehet, hogy van éppen egy-két-három hónapra kedvezmény, de ellenőrizd le azt is, hogy mennyi lesz az akció után.

Átutalási díj bankon belül és bankon kívül: Ez az, amikor te indítod az átutalást, ugyanabba a bankba, vagy egy másikba. Ha másik bankba utalsz, az mindig drágább. Praktikus a netbankot használni, ha a bankfiókba mész be leadni a megbízást, akkor az mindig többe kerül.

Rendszeres átutalás díja: Ha havonta fixen egy meghatározott napon akarsz egy összeget elküldeni, akkor a rendszeres átutalás lesz a legjobb forma hozzá.

Csoportos beszedés díja: Ezt hívják “inkasszónak” is néha, amikor a szolgáltatónak megbízást adsz, hogy havonta levonhatja az aktuális díjat a számládról. Fontos, hogy itt mindig állíts be egy limitet! Ha fölé menne az összeg, maximum elutalod külön, de így biztos nem tudnak hibásan többet levonni a számládról.

Internetbank díja: Bizony, bizony, a netbankkal minden olcsóbb - kivéve, ha a netbank ára borsos! Érdemes leellenőrizni előre, hogy ne érjen váratlan meglepetés.

Milyen költségekkel kell számolnod, ha bankszámlád van?

Telefonról könnyű a bankolás - de vajon olcsóbb is? 


Különböző értesítő SMS-ek díja: Persze, jól hangzik, hogy mindig mindenről tudni fogsz, amíg kézhez nem kapod az első számlakivonatot és össze nem számolod a 40 kártyás vásárlásod után felszámított 30 forintos sms-ek árát… Csak okosan, mérd fel előre, hogy szükség van-e rá.

Számlakivonat díja: Ez a havi összesítő. Valószínűleg nem igényled papíron minden hónapban, úgyhogy spórolhatsz, ha a netes kivonatot választod. 

Kártyadíj: éves kártyadíj, amelyet azért fizetsz, hogy biztosítson a bank neked egy bankkártyát.

Tipp: ha hamarabb megszüntetnéd a számlát, minthogy a kártya lejár: általában visszakérheted időarányosan a kártyadíjat!

 Egy kis előzetes felmérés pénzt keres neked!

Egy kis tudatosság és havonta 500-1000 forintot simán megspórolhatsz. Éves szinten ez 6-12 000 forint, amint inkább költs fesztiváljegyre! :) Ha szeretnél az anyagiakról gondoskodni, hogy legyen mit tárolni a bankszámlán, akkor csekkold le a legjobb diákmunka lehetőséget az AtlaszDiáknál!

Nem maradsz le semmi fontosról, ha megadod a címed:

Csak olyan cikkeket küldünk neked, amik érdekelni fognak. Max heti 1 alkalommal.

Ne maradj le a frissítésekről... iratkozz fel a CikkFigyelőre:
 

Vissza

Címkék : önfenntartás, vásárlás, trükkök, tippek

Oszd Meg a Cikket :


Szerző

Atlasz Éva

Az Atlasz csapatának szövegelésért felelős tagja, aki ellátja a kontentre éhes lelketeket hasznos és szórakoztató bejegyzésekkel. :)

Az Atlasz Iskolaszövetkezet 2015 óta szállítja a legmenőbb diákmunkákat a tanulóknak, hallgatóknak. Ha magas órabéreket és príma szakmai lehetőségeket keresel, akkor az AtlaszDiáknál a legjobb helyen jársz!

Weboldal: www.atlaszmunkak.hu
Facebook itt: www.facebook.com/AtlaszDiak
Bettibot, aki segít munkát találni: http://m.me/diakmunka

Kapcsolódó cikkeink:

 
 

 

 

 

 Értesítés új hírekrőlHírlevél

 

Címkék

Iratkozz fel és nem maradsz le semmiről. Szólunk, ha frissül a cikk vagy számodra érdekes témákról írtunk.