Mi kell a kolis békéhez?

Kategória: Diákélet | Cikk Gyors olvasása
MEGOSZTÁS

Mint minden helyzetben, amikor különböző embereknek kell együttműködniük, kommunikáció nélkül előbb-utóbb eljön az őrültek háza. Nincs ez máshogy a kollégiumban sem, ahol egymás nyakán vagytok éjjel-nappal. Néhány hasznos kommunikációs trükkel azonban elérheted, hogy a kolis évek életed legszebb éveiként maradjanak meg az emlékezetedben.

Mi kell a kolis békéhez?

A kolis évek során tutira lesz néhány türelmi próbatétel 


Legyenek meg az alapok!

Már a beköltözésnél érdemes lefektetni a közös szabályokat. Más-más élethelyzetből érkeztek, hiba lenne azt feltételezni, hogy mindenkinek alap dolog lemosni a fogkrémet a mosdókagylóról vagy nem áthívni az összes havert, amikor másnap reggel vizsgáztok.

Néhány sör társaságában beszéljétek meg, hogy kinek mi a nyomógombja, ki mikor érzi jól magát a szobában, kinek mit jelent pontosan a rend és a tisztaság.

Bűn és bűnhődés

Ha az alapok megvannak, akkor már csak a nehezebbik fele van hátra: a gyakorlat! Semmi értelme, hogy bármelyik szobatársnak csendőrt kelljen játszania. Szóval vessetek be közösen valami motiváló büntetést, például túró rudit, sört. Aki nem vesz részt a közös dolgokban, az perkál és jól tartja a többieket! :)

Mi kell a kolis békéhez?

Ha sikerül letisztázni mindent a kolitársakkal, jó eséllyel sok évig együtt buliztok majd


Az első komoly párkapcsolatod elkezdődött.. :P

Az alapvető közös teendőkön túl van pár olyan kérdés, amikben szintén nem árt megállapodni. Például milyen feltételekkel aludhat bent a barát vagy barátnő? 

Érdemes megbeszélni, hogy vizsgaidőszakban ki hogy tanul, reggelente hogyan készülődjünk, kinek melyik cuccát lehet kérdezés nélkül használni, vagy épp ki melyik hétvégén akar egy kicsit magában lenni.

Ahogy beindul az egyetemi zúzda és elkezdtek dolgozni is, egyre nagyobb jelentősége lesz, hogy ne az első munkanapod előtt csapja szét magát ünnepélyesen a szobatársad - true story. ;)


Sok a kötöttség? Az AtlaszDiáknál papír nélkül, neten keresztül is intézheted a munkával kapcsolatos teendőidet! Csekkold a legújabb álláshirdetéseket, és fizesd magadnak a kollégiumot!

Nem maradsz le semmi fontosról, ha megadod a címed:

Csak olyan cikkeket küldünk neked, amik érdekelni fognak. Max heti 1 alkalommal.

Ne maradj le a frissítésekről... iratkozz fel a CikkFigyelőre:
 

Vissza

Címkék : életmód, tippek, szabadidő, bulis, barátkozós

Oszd Meg a Cikket :


Szerző

Atlasz Éva

Az Atlasz csapatának szövegelésért felelős tagja, aki ellátja a kontentre éhes lelketeket hasznos és szórakoztató bejegyzésekkel. :)

Az Atlasz Iskolaszövetkezet 2015 óta szállítja a legmenőbb diákmunkákat a tanulóknak, hallgatóknak. Ha magas órabéreket és príma szakmai lehetőségeket keresel, akkor az AtlaszDiáknál a legjobb helyen jársz!

Weboldal: www.atlaszmunkak.hu
Facebook itt: www.facebook.com/AtlaszDiak
Bettibot, aki segít munkát találni: http://m.me/diakmunka

Kapcsolódó cikkeink:

 
 

 

 

 

 Értesítés új hírekrőlHírlevél

 

Címkék

Iratkozz fel és nem maradsz le semmiről. Szólunk, ha frissül a cikk vagy számodra érdekes témákról írtunk.