Mi a reláció a diákmunka és a pénz között?

Kategória: Diákmunka | Cikk Gyors olvasása
MEGOSZTÁS

Sok mindent lehet mondani napjainkra, de egy jellemzőben biztosan egyetérthetünk: rohanó. Az információ gyorsabban terjed, mint valaha, a gyártás, a kereskedés és a gerjesztett fogyasztás pedig megállás nélkül robotol. Kisebb-nagyobb összegért bármit beszerezhetünk a világ bármelyik pontjáról: legyen szó egy különleges fűszerről, gyümölcsről vagy egy csodás, egyedi lábbeliről. Az információ terjedésének köszönhetően pedig az arcunkba van tolva, hogy ezt mások meg is teszik.

Mi a reláció a diákmunka és a pénz között?

Érdemes átgondolnod, pontosan mire van és mire nincs szükséged


Felmerül a kérdés: mindent megkaphatunk? Mindent meg is KELL kapnunk? Ha másnak van, akkor nekünk is szükségünk van rá?

Általánosságban könnyű megválaszolni ezeket a kérdéseket. Mégis, ha már egy márkás farmerről, egy gamer laptopról vagy egy európai útról van szó, akkor sokkal nehezebb mértékletesen megfontolni, netán nemet mondani.

Diákélet, szükségletek és a pénz

Diákként ez triplán szívás, mert nem elég, hogy folyton ugyanabban a társaságban vagy, az időd egy jelentős részét a suliban kell töltened. Sokkal kevesebb lehetőséged van megszerezni azokat a dolgokat, amikre úgy gondolod, szükséged van.

A diákmunka ebben segíthet, de értelemszerűen nem fogsz vele egy hét alatt milliókat keresni. Ahhoz, hogy egy elégedett, nyugodt életet élhess, ahhoz nem autóra van szükséged, hanem az igényeid pontos megismerésére és jól kitűzött célokra.

Mi a reláció a diákmunka és a pénz között?

Egy kis extra pénz mindig jól jön: keresd meg a nyáron!


A pénzhez való viszonyod

Miként gondolsz a pénzre? Eszközként? Célként? A gazdag emberek lehet, hogy rendelkeznek mindennel, ami lefolyik az Instáról, de nem feltétlenül boldogok. (Személyes tapasztalatom szerint: sőt.) 

 A végletek helyett érdemes kicsit árnyaltabban gondolkodni.

Mégis, pontosan mire van szükséged? Márkás cipő kell? Vagy elég egy márka nélküli, de színben tetsző? Át kell utazni Európát tizenévesen, vagy ráér az elkövetkező 10 évben? Kell most autó, vagy elég egy jogsi és időnként kibérelsz egy járgányt?

Mindezek mind kihatnak arra, hogy miként fogsz a jövedelemre gondolni.

Összességében az a lényeg, hogy olyan dolgokat tűzz ki magad elé célként, amiket rövid-, közép- vagy hosszútávon el tudsz érni. Fogalmazd is meg a célok mellé, hogy milyen időtáv tartozik hozzájuk. Aztán határozd meg, hogy mire van szükség az elérésükhöz: pénz, ismeretség, tanulás, bármi.


Ha ezeket átlátod, akkor jöhet a következő lépés: meg kell dolgozni ezekért. Lehet, hogy ha elkezdesz dolgozni és jobban érzed majd, hogy a pénz mögött munkaórák bújnak, akkor a céljaidat is átértékeled.

Az AtlaszDiáknál kifejezetten odafigyelünk arra, hogy csak magas órabérekkel és amikor csak lehet, fejlődési lehetőséget nyújtó melókkal találkozz. Nézd végig az állásainkat és válassz olyat, amivel jó hangulatban tudod megkeresni a céljaidhoz szükséges összeget!

Nem maradsz le semmi fontosról, ha megadod a címed:

Csak olyan cikkeket küldünk neked, amik érdekelni fognak. Max heti 1 alkalommal.

Ne maradj le a frissítésekről... iratkozz fel a CikkFigyelőre:
 

Vissza

Címkék : önfenntartás, életmód, vásárlás, tippek

Oszd Meg a Cikket :


Szerző

Atlasz Éva

Az Atlasz csapatának szövegelésért felelős tagja, aki ellátja a kontentre éhes lelketeket hasznos és szórakoztató bejegyzésekkel. :)

Az Atlasz Iskolaszövetkezet 2015 óta szállítja a legmenőbb diákmunkákat a tanulóknak, hallgatóknak. Ha magas órabéreket és príma szakmai lehetőségeket keresel, akkor az AtlaszDiáknál a legjobb helyen jársz!

Weboldal: www.atlaszmunkak.hu
Facebook itt: www.facebook.com/AtlaszDiak
Bettibot, aki segít munkát találni: http://m.me/diakmunka

Kapcsolódó cikkeink:

 
 

 

 

 

 Értesítés új hírekrőlHírlevél

 

Címkék

Iratkozz fel és nem maradsz le semmiről. Szólunk, ha frissül a cikk vagy számodra érdekes témákról írtunk.