Melengetően fűszeres zöldségragu a hideg téli napokra

Kategória: Diákélet | Cikk Gyors olvasása
MEGOSZTÁS

A téli napokon általában jobban kívánjuk a leveseket, a bőséges és meleg egytálételeket. Mutatok egy színes, rendkívül sokféleképpen variálható zöldségragut, ami garantáltan átmelegít egy hosszú nap után - és még a közelgő bikiniszezon miatt se kell aggódnod! Simán koli- és diákpénztárca-kompatibilis.

Melengetően fűszeres zöldségragu a hideg téli napokra

Add meg a módját! A főzés igazi kikapcsolódás lehet!


Hozzávalók: ezeket gyűjtsd be a boltban!

  • 2 db kisebb vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 érett paradicsom
  • 2 db paprika
  • 1 db cukkini
  • 1 db padlizsán
  • 1 db édesburgonya vagy krumpli
  • 2 db répa
  • 1 evőkanál olaj
  • Csipet só
  • 1 csomó friss vagy 1 teáskanál szárított petrezselyemzöld
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • (1 csipet kurkuma, ha akad)

Elkészítés - akár a koli konyhájában is menni fog!

Öntsd az olajat teflonserpenyőbe. Közben hámozd meg és szeleteld fel a vöröshagymákat, és ha az olaj már felmelegedett, tedd bele a serpenyőbe, sózd be és kicsit fonnyaszd meg. Ha kicsit megpirul, az se baj, finom ízt ad majd az ételhez. 

A paprikát és a paradicsomot vágd négy részre, és tedd a hagymára. A tűzről levéve, szórd rá a pirospaprikát és még 1,5 dl forró vizet. Tedd vissza a tűzre és fedő alatt kis lángon párold az alaplevet 10 percig. Közben mosd meg és kockázd fel a többi zöldséget. Tedd bele az alaplébe őket, sózd meg, kicsit forgasd össze, majd tedd vissza a fedőt, és párold puhára a zöldségragut. Ha megpuhultak a zöldségek, add hozzá az apróra vágott vagy szárított petrezselymet és a kurkumát, végül forgasd össze: két perc múlva tálalásra kész! 

Melengetően fűszeres zöldségragu a hideg téli napokra

Bátran kísérletezz a különböző zöldségekkel! A változatosság gyönyörködtet!


Tippek, hogy biztosan sikerüljön

A zöldségeket tetszés és elérhetőség szerint variálhatod, tehetsz hozzá gombát, az édesburgonyát kicserélheted sima burgonyára, ha még várod az ösztöndíjat, de akár felturbózhatod brokkolival, karfiollal, a lehetőségek tárháza végtelen! 
Figyelj rá, hogy az elején csak annyi vizet tegyél az ételhez, amennyi a pörköltalap elkészítéséhez kell, mert a zöldségek is vizet fognak ereszteni. Ha túl leveses maradt a végén az étel, készíthetsz hozzá habarást, vagy lisztszórással is sűrítheted. Önmagában vagy körettel is nagyon finom!

Belejöttél a főzésbe? Akár másoknak is főznél? ;)



Nem maradsz le semmi fontosról, ha megadod a címed:

Csak olyan cikkeket küldünk neked, amik érdekelni fognak. Max heti 1 alkalommal.

Ne maradj le a frissítésekről... iratkozz fel a CikkFigyelőre:
 

Vissza

Címkék : önfenntartás, vásárlás, vendéglátás, szabadidő

Oszd Meg a Cikket :


Szerző

Atlasz Éva

Az Atlasz csapatának szövegelésért felelős tagja, aki ellátja a kontentre éhes lelketeket hasznos és szórakoztató bejegyzésekkel. :)

Az Atlasz Iskolaszövetkezet 2015 óta szállítja a legmenőbb diákmunkákat a tanulóknak, hallgatóknak. Ha magas órabéreket és príma szakmai lehetőségeket keresel, akkor az AtlaszDiáknál a legjobb helyen jársz!

Weboldal: www.atlaszmunkak.hu
Facebook itt: www.facebook.com/AtlaszDiak
Bettibot, aki segít munkát találni: http://m.me/diakmunka

Kapcsolódó cikkeink:

 
 

 

 

 

 



Értesítés új hírekről



Hírlevél

 

Címkék

Iratkozz fel és nem maradsz le semmiről. Szólunk, ha frissül a cikk vagy számodra érdekes témákról írtunk.