Hogyan nyiss bankszámlát?

Kategória: Diákélet | Cikk Gyors olvasása
MEGOSZTÁS

Előbb vagy utóbb eljön az a pillanat, amikor saját bankszámlára lesz szükséged. Egyedül bemenni a bankba, hivatalosat ügyintézni, aminek azért tétje van… hát nem könnyű, tudom. Úgyhogy összegyűjtöttem minden tudnivalót, ami a bankszámlád megnyitásához kellhet! Így felkészült lehetsz és magabiztos. ;)

Hogyan nyiss bankszámlát?

Felkészülten nem érhet kínos meglepetés


Milyen dokumentumokat vigyél magaddal a bankszámlanyitáshoz

Amire biztosan szükséged lesz: személyi igazolvány, lakcímkártya. Ezekkel fogod tudni beazonosítani magad. Ha kedvezményes bankszámlát igényelsz, pl. diákszámlát, akkor kérhetnek külön dokumentumot vagy a diákigazolványodat is, nézd meg előre! :)

Szerződés és a papírok tömkelege

Rengeteg papírt alá fognak veled íratni. Egyrészt: olvasd el! Nem ciki, az ügyintéző nem fog türelmetlenkedni, ez a normális. Másrészt: összeszedtem, hogy kábé mit várhatsz.

Külön-külön szerződéseket és igénylőlapokat fogsz kapni a bankszámlavezetési szolgáltatás különböző részeihez. Lesz megállapodás a bankszámlavezetésre, lesz egy másik a bankkártyára, meg egy harmadik papír a online bankoláshoz vagy telebankhoz is. Ha nyitsz megtakarítási számlát vagy hitelszámlát, akkor ahhoz is külön szerződést adnak majd.

Ezen felül lesznek nyilatkozatok, amik az adataid kezelésére vonatkoznak. Ezek lehetnek a pénzmosás megelőzésére szolgáló törvény szerinti azonosítások, vagy akár a különböző adózásokra vagy amerikai kapcsolatokra vonatkozó nyilatkozatok. Ezeket törvény írja elő és az átlátható működést hivatottak garantálni.

Tudom, így elsőre sok papírféle, de ha végig futod lépésenként, igazából logikus.

A papírozás után hogyan tovább?

A papírstócban ott rejlik majd a telebanki azonosítód, egy speckó borítékban a telebankos PIN kódod is, valamint az internetbankos belépési azonosítód. Ezeket mind a papírok között kell majd keresned.

A bankszámlaszerződés tartalmazza majd a számlaszámodat. A kártyát és a PIN kódot egy külön cég gyártja, nem a bank. Így ezt biztosan postán kapod meg, általában előbb a PIN kódot, utána a kártyát. A kártyán lesz rajta a kártyaszám, a hátulján pedig a biztonsági kód: ezeket kell majd a netes vásárlásoknál használnod. Fontos: a kártyát aktiválnod kell az első használat előtt! Inaktívan küldik, hogy a postázás során biztonságban legyen és csak akkor váljon használhatóvá, amikor nálad van.Ha megvan az első saját bankszámlád, akkor már jelentkezhetsz is AtlaszDiáknak! :) Nézz körül a legjobban fizető diákmunkák között!

Nem maradsz le semmi fontosról, ha megadod a címed:

Csak olyan cikkeket küldünk neked, amik érdekelni fognak. Max heti 1 alkalommal.

Ne maradj le a frissítésekről... iratkozz fel a CikkFigyelőre:
 

Vissza

Címkék : önfenntartás, tippek, szabadidő

Oszd Meg a Cikket :


Szerző

Atlasz Éva

Az Atlasz csapatának szövegelésért felelős tagja, aki ellátja a kontentre éhes lelketeket hasznos és szórakoztató bejegyzésekkel. :)

Az Atlasz Iskolaszövetkezet 2015 óta szállítja a legmenőbb diákmunkákat a tanulóknak, hallgatóknak. Ha magas órabéreket és príma szakmai lehetőségeket keresel, akkor az AtlaszDiáknál a legjobb helyen jársz!

Weboldal: www.atlaszmunkak.hu
Facebook itt: www.facebook.com/AtlaszDiak
Bettibot, aki segít munkát találni: http://m.me/diakmunka

Kapcsolódó cikkeink:

 
 

 

 

 

 Értesítés új hírekrőlHírlevél

 

Címkék

Iratkozz fel és nem maradsz le semmiről. Szólunk, ha frissül a cikk vagy számodra érdekes témákról írtunk.