Hogyan készülj fel az állásinterjúra? - Hasznos tippekkel

Kategória: Diákmunka | Cikk Gyors olvasása
MEGOSZTÁS

Az állásinterjú kemény dió: formális, sok múlik rajta, az első lépés egy felelősségteljes munka felé. Úgyhogy általában majré van - de nyugi, nem csak veled van ez így, senkinek sem könnyű. Két dolog, ami biztosan segíthet leküzdeni a parálást: a gyakorlat és a felkészülés. Előbbit nem adják kilóra, de az utóbbihoz van 10 dolog, amivel felkészülhetsz az állásinterjúra és mi összeszedtük neked.

Hogyan készülj fel az állásinterjúra? - Hasznos tippekkel

A megfelelő felkészülés rengeteget számít abban, hogy magabiztosan érkezz az interjúra


1. Rendezett megjelenés

Induljunk a külsőségektől, mert az általános szempont: legyen frissen mosott, fésült a hajad, tiszta a körmöd, friss a leheleted és ha van szakállad, akkor gondoskodj róla, hogy a szőrrengetegben ne vesszen el az interjúztató. Ez már jó pont. ;)

2. Alkalomhoz illő öltözet

Oké, oké, adok konkrétumot is, nyugi. Legyél elegáns, de igazodj a munkahely stílusához. Ha egy bankba mész az állásinterjúra, vagy valami hivatalos helyre, akkor bizony elő a kosztümmel, öltönnyel és nyakkendővel, öltözz ki. Ha viszont egy babzsákos, laza startuphoz indulsz interjúzni, akkor ne feszengj te se úgy, mintha az Operabálba indulnál. Húzz sötét nadrágot, egyszerű szoknyát és egy zakót vagy blézert.

Fontos, hogy látszódjon, hogy készültél, hogy megadod a módját az alkalomnak és az öltözéked is sugározzon jó üzenetet: felkészült, alkalmazkodó, rendezett fazon vagy. Ha bizonytalan vagy a stílusban, akkor mindig inkább kicsit felfelé lőjj: inkább picit elegánsabb legyél, minthogy zavarban érezd magad, fancynek lenni azért mindig okésabb. :)

HA SZÍVESEN KIPRÓBÁLNÁD MAGAD MÁR DIÁKKÉNT IS, AKKOR REGISZTRÁLJ AZ ATLASZDIÁKHOZ ÉS SZEREZZ ÉRTÉKES MUNKATAPASZTALATOT, TÖLTSD MEG A CV-DET ÉS ZSEBELD BE A JÓ ÓRABÉREKET! :)3. Nézz utána a cégnek és a pozíciónak

Az interjú előtt szánj rá fél órát , hogy lecsekkold a céget és elolvasd újra az álláshirdetést. Annál nagyobb blama szerintem kevés van, amikor elhangzik a kérdés, hogy “És mit tud a cégünkről?” és a válasz zavart hallgatás...

Szóval, tessék megnézni: hány országban, mivel foglalkozik a cég, mióta, ki a vezető. Lehet, hogy már hetekkel ezelőtt jelentkeztél, szóval azt is fusd végig, hogy az állással kapcsolatban mit várnak tőled, milyen feladatokat szánnak neked.

Ha érzel kapcsolódási pontot (pl. egy családi vállalkozás - mindig is közel álltak hozzád a kis munkaközösségek, a te családodnak is volt vállalkozása, ismered az előnyöket és a nehézségeket egyaránt, stb.), akkor ezeket összegyűjtheted fejben, az interjún jól fog jönni, hogy már lesz egy kialakult, személyes viszonyulásod a helyzethez.

TIPP: ELLENŐRIZD AZ INTERJÚ HELYÉT, IDŐPONTJÁT ÉS A KONTAKTSZEMÉLY ELÉRHETŐSÉGÉT IS! ÍGY GARANTÁLT, HOGY JÓKOR ÉS JÓ CÍMRE, JÓ ÉPÜLETBE MÉSZ, VAGY HA LEÁLLT VELED A 3-AS METRÓ, AKKOR TUDOD KIT ÉRTESÍTHETSZ.

Hogyan készülj fel az állásinterjúra? - Hasznos tippekkel

Minden adott egy sikeres állásinterjúhoz?


4. Írj listát a szakmai tudnivalókból!

Amikor átfutod az elvárásokat, gyűjtsd össze, hogy milyen tudást kérhetnek tőled. Ha lesz idegen nyelvű része az interjúnak, akkor fejben gyorsan gondold át, hogy hogyan fogalmaznád meg a bemutatkozásod, a szakmai múltad vagy épp a tanulmányaidat. Ha van valami infó, amit ezer éve tanultál, de kellhet a pozival kapcsolatban, akkor tölts néhány percet legjobb barátunkkal, a Google-val és nézz utána. A szakmai múltadat is gondold végig - hol, mit érdemes kiemelni, mi kapcsolódik ehhez a munkához. 

Fusd át ezt a 4 pontot felkészülésként és semmi okod nem marad majrézni: 100 százalékig magabiztos és nyugodt lehetsz! :) 

Neked miben jelentett segítséget ez az összefoglaló? Írd meg kommentben! :)

Nem maradsz le semmi fontosról, ha megadod a címed:

Csak olyan cikkeket küldünk neked, amik érdekelni fognak. Max heti 1 alkalommal.

Ne maradj le a frissítésekről... iratkozz fel a CikkFigyelőre:
 

Vissza

Címkék : tippek, munkakeresés, életmód

Oszd Meg a Cikket :


Szerző

Atlasz Éva

Az Atlasz csapatának szövegelésért felelős tagja, aki ellátja a kontentre éhes lelketeket hasznos és szórakoztató bejegyzésekkel. :)

Az Atlasz Iskolaszövetkezet 2015 óta szállítja a legmenőbb diákmunkákat a tanulóknak, hallgatóknak. Ha magas órabéreket és príma szakmai lehetőségeket keresel, akkor az AtlaszDiáknál a legjobb helyen jársz!

Weboldal: www.atlaszmunkak.hu
Facebook itt: www.facebook.com/AtlaszDiak
Bettibot, aki segít munkát találni: http://m.me/diakmunka

Kapcsolódó cikkeink:

 
 

 

 

 

 Értesítés új hírekrőlHírlevél

 

Címkék

Iratkozz fel és nem maradsz le semmiről. Szólunk, ha frissül a cikk vagy számodra érdekes témákról írtunk.