Ha vérbeli gémer vagy, ha nem, ezt a játékot ki kell próbálnod!

Kategória: Diákélet | Cikk Gyors olvasása
MEGOSZTÁS

Én nagyon szeretek új dolgokat kipróbálni, mégis van bennem némi ellenkezés alkalomadtán. Minek fektessek energiát valami olyanba, amiről előre meg vagyok győződve, hogy FULLra nem érdekel?

Rá kellett jönnöm, hogy néha bizony megéri nyitottabbnak lenni. Ha eddig a gémerekre úgy gondoltál, mint fura, gép előtt görnyedő, szakállas antiszoc geekekre, akkor mutatok valami újat.

Jöjjön egy játékajánló egy félgeek lánytól!

A történet még gyerekkoromból indul, talán épp a Mariótól. Órákig tudtuk gyűrni a tesóimmal a Nintendot. Aztán a számítógép megérkezésével (igen, a történelem során volt olyan, amikor nem volt otthon PC :D )  nagyon hamar eljutottam oda, hogy nekem a nyugis logikai meg stratégiai játékok valók, a hülye lövöldözéstől csak bestresszelek.

Az Assassin’s Creed világa

Jó pár év békés Wormsözés, néhány hónapnyi, teljesen ráakadt, kamaszkori WOW után valaki az orgyilkos dinasztiáról szóló játékot ajánlotta nekem. Nem voltam meggyőzve. De felraktam és kipróbáltam. Minden sarokban fennakadtam, nehezen irányítottam… de az ÉLETHŰ olasz város mégis megfogott. Dühös apák elől kellett a fiúval hajnalokon megszöknöm, kiismerni az egész várost, mint a tenyeremet. Egy órán belül igazi itáliai aranyifjúvá avanzsáltam. (Ha láttad, felejtsd el a filmet - pont a legjobb rész, pont a legjobb szempont maradt ki belőle! :( )

Ha vérbeli gémer vagy, ha nem, ezt a játékot ki kell próbálnod!

Olaszország téged vár!

A játék grafikája lenyűgöző!

Kockakőről kockakőre hiteles. Bejárhatod a firenzei dómot –  a nőknek egyébként kötelező “válltakargatás” nélkül. Megmászhatod az oszlopokat. Úgy körbejárthatod a játékban szereplő városokat (Firenzét, Rómát, Isztambult például), mintha valójában ott járnál turistaként.

Ha vérbeli gémer vagy, ha nem, ezt a játékot ki kell próbálnod!

Lenyűgöző grafika - mintha Firenzében járnál


 

A történet izgalmas, fordulatos, mint egy gyors folyású, kalandos regény - kis filmrészletek szakítják meg a játékot. Érzelmes, okos, logikus. Megetet a mese! :) Általában békében mászkálhatsz, kivéve amikor feladatot kapsz és el kell bánnod egy-egy gaz vezetővel az igazság nevében. Ilyenkor következik egy kis akció – a tetőről felmérve a terepet kigyakorolhatod, hogy melyik lesz a tökéletes pillanat lecsapni. Ha utána hajtanak is az őrök a városon keresztül, általában elég könnyű meglépni.

Az egész sztori arra épül, hogy az orgyilkosok és a templomos lovagok nagyon régóta szemben állnak. Ez a szembenállás irányítja valójában a történelmük folyását, eszerint dőlnek el országok sorsai, eszerint válnak politikai vezetőkké egyes személyek.

Interaktív történelemlecke!

 történelem alatt nem fiktív mesét értek: a valós történelmünk eseményei élednek fel a játék pillanataiban. Garantálom, aki a bostoni teadélutánon saját maga dobálta a teás ládákat a hajóról a kikötőbe, az nem fogja elfelejteni, hogy pontosan mi is történt.

Szóval jól átélhető kalandok, új városok, igazi utazás ez a játék. Ha a rokongyereket nem érdekli a történelem, akkor ajánld neki a játékot… néhány hét és perfekt lesz a francia forradalom eseményeiből - ő vezette le őket!

Te is nekiállhatsz? Naná!

A játék nem igényel különlegesen erős gépet, vagy nagy ügyességet: én egyikkel sem rendelkeztem, de mégis jó pár órára remek kikapcsolódást nyújtott ez a játék.

MINIMUM GÉPIGÉNY AZ ASSASSIN’S CREED II ESETÉN:
OPERÁCIÓS RENDSZER: WINDOWS® XP (32-64 BIT) / WINDOWS VISTA® (32-64 BIT) / WINDOWS 7® (32-64 BIT) *
PROCESSZOR: INTEL CORE® 2 DUO 1.8 GHZ VAGY AMD ATHLON X2 64 2.4 GHZ
MEMÓRIA: 1.5 GB WINDOWS® XP / 2 GB WINDOWS VISTA® - WINDOWS 7®
GRAFIKA: 256 MB-OS DIRECTX® 9.0 KOMPATIBILIS KÁRTYA SHADER MODEL 3.0 VAGY MAGASABB TÁMOGATÁSSAL (LÁSD A TÁMOGATÁSI LISTÁT)
DIRECTX®: DIRECTX 9.0
MEREVLEMEZ: 8 GB SZABAD TERÜLET
HANG: DIRECTX 9.0 KOMPATIBILIS HANGKÁRTYA
* A TERMÉK NEM TÁMOGATJA A WINDOWS® 98/ME/2000/NT OPERÁCIÓS RENDSZEREKET
TÁMOGATOTT VIDEOKÁRTYÁK A MEGJELENÉS IDEJÉN: ATI® RADEON® X1950, HD 2000/3000/4000/5000 SOROZAT, NVIDIA GEFORCE® 7/8/9/100/200 SOROZAT

A régebbi epizódok is nagy élményt nyújtanak, holott az Ubisoft, a játék kiadója az első részt 2001-ben adta ki. Az első rész nagyon retro, de a második résztől már élvezhető és szép játékkal van dolgunk. A világon összesen már több, mint 100 millió ember vásárolta meg – tudjátok, ennyi légy nem tévedhet! ;)

A játék további részeiről a Wikipedián találsz egy szépen összeszedett táblázatot. A II. rész most már csak mindössze 10 EUR a Steamen, szóval vállalható az ára is.

Én azóta már békésen lövöldözöm a zombikat is heavy metalra és totál nem stresszelek be tőle. ;) Szóval részemről sikertörténet lett - és azóta is szívszerelem ez a játék! :)

Nem maradsz le semmi fontosról, ha megadod a címed:

Csak olyan cikkeket küldünk neked, amik érdekelni fognak. Max heti 1 alkalommal.

Ne maradj le a frissítésekről... iratkozz fel a CikkFigyelőre:
 

Vissza

Címkék : ajánló, játék

Oszd Meg a Cikket :


Szerző

Atlasz Éva

Az Atlasz csapatának szövegelésért felelős tagja, aki ellátja a kontentre éhes lelketeket hasznos és szórakoztató bejegyzésekkel. :)

Az Atlasz Iskolaszövetkezet 2015 óta szállítja a legmenőbb diákmunkákat a tanulóknak, hallgatóknak. Ha magas órabéreket és príma szakmai lehetőségeket keresel, akkor az AtlaszDiáknál a legjobb helyen jársz!

Weboldal: www.atlaszmunkak.hu
Facebook itt: www.facebook.com/AtlaszDiak
Bettibot, aki segít munkát találni: http://m.me/diakmunka

Kapcsolódó cikkeink:

 
 

 

 

 

 Értesítés új hírekrőlHírlevél

 

Címkék

Iratkozz fel és nem maradsz le semmiről. Szólunk, ha frissül a cikk vagy számodra érdekes témákról írtunk.