Futsz az élmények után? Ezért élj néhány hónapot külföldön!

Kategória: Diákélet | Cikk Gyors olvasása
MEGOSZTÁS

Hello! Bonjour! Olà! Ciao! Akármelyik ország is vonz, most összefoglalom, hogy a nyelvtanuláson és a szakmai tapasztalatszerzésen túl miért érdemes mindenképp néhány hónapra kimenni tanulni vagy dolgozni.

Futsz az élmények után? Ezért élj néhány hónapot külföldön!

A Dunakanyar is adja, de szívesen fedeznél fel idegen tájakat is?


Ízek, italok, receptek...

Akár tanulmányi úton vagy, akár dolgozol, semmiképp ne hagyd ki a helyi konyhát! Nem kell Michelin-csillagos éttermek után kajtatnod, a legegyszerűbb kifőzde vagy presszó is kóstolót nyújthat a helyi jellegzetességekből. Nézd meg hova járnak a helyiek, és tervezz be néha egy-egy ebédet vagy vacsorát!
Nemzetközi barátságok

Néhány hónap egy idegen országban: mindenképp érdemes törekedni rá, hogy olyan arcokat találj magad mellé, akikkel szívesen eljársz barangolni a városban vagy éppen edzeni. Legtöbbször ez simán kialakul az iskolában vagy a munkahelyen, de akár online is érdemes nyitni mások felé: a Tinder még erre is jó lehet! ;)

Jelentkezz be a helyi fitneszterembe, térj be többször a kedvenc kávézódba, és gyorsan azon kapod majd magad, hogy a kezdeti félelmeket levetkőzve bátran szóba elegyedsz bárkivel, ami az egész életedre kihatással lesz. Nem beszélve arról, hogy ha nemzetközi ismeretségekre teszel szert, meglesznek a következő évek úti céljai, és jó esetben még szállást se kell majd fizetned! :) Önállósodás

A szülőktől való külön költözés már önmagában is hatalmas lépés, de ha külföldön élsz, tisztán érezhető a család és barátok távolsága. Ez eleinte okozhat némi nehézséget, azonban hatalmas lehetőség az önállósodásra! Kialakíthatod a saját szokásaidat, te gazdálkodsz a megkeresett pénzeddel, megismerheted, hogy működsz a mindennapokban. Hazatérve is sokkal önállóbbnak és magabiztosabbnak fogod érezni magad. Ez a néhány hét önismeret szempontjából igazi kincs!

Futsz az élmények után? Ezért élj néhány hónapot külföldön!

Szeretnéd a következő kávészünetet így tölteni?


Ha eddig vacilláltál egy külföldi úton, itt az ideje elengedni a félelmeket! Legyen az Erasmus, au-pair munka vagy a nyári szünetben egy felszolgálói állás, olyan élményekhez és tapasztalatokhoz juthatsz, amelyekre egész életedben emlékezni fogsz!
 

Nem maradsz le semmi fontosról, ha megadod a címed:

Csak olyan cikkeket küldünk neked, amik érdekelni fognak. Max heti 1 alkalommal.

Ne maradj le a frissítésekről... iratkozz fel a CikkFigyelőre:
 

Vissza

Címkék : önfenntartás, utazás

Oszd Meg a Cikket :


Szerző

Atlasz Éva

Az Atlasz csapatának szövegelésért felelős tagja, aki ellátja a kontentre éhes lelketeket hasznos és szórakoztató bejegyzésekkel. :)

Az Atlasz Iskolaszövetkezet 2015 óta szállítja a legmenőbb diákmunkákat a tanulóknak, hallgatóknak. Ha magas órabéreket és príma szakmai lehetőségeket keresel, akkor az AtlaszDiáknál a legjobb helyen jársz!

Weboldal: www.atlaszmunkak.hu
Facebook itt: www.facebook.com/AtlaszDiak
Bettibot, aki segít munkát találni: http://m.me/diakmunka

Kapcsolódó cikkeink:

 
 

 

 

 

 Értesítés új hírekrőlHírlevél

 

Címkék

Iratkozz fel és nem maradsz le semmiről. Szólunk, ha frissül a cikk vagy számodra érdekes témákról írtunk.