Félsz a koliba költözéstől? Ezek a tippek segítenek!

Kategória: Diákélet | Cikk Gyors olvasása
MEGOSZTÁS

Az egyetemre való beiratkozás sok embernek együtt jár a koliba költözéssel, ami életed nagy bulija is lehet, viszont várhatnak rád nehéz pillanatok az unalmas hétköznapokon. Ennek megelőzése érdekében olvasd el ezt a pár egyszerű, de nagyszerű tippet, amiknek a betartásával rögtön könnyebb lesz szobatársakkal együtt élni és otthonosan fogod érezni magad a szobádban!

Félsz a koliba költözéstől? Ezek a tippek segítenek!

A kolis élet sokszor türelemre tanít, hiszen meg kell osztanod a szobádat másokkal

Csak a legszükségesebbeket vidd magaddal!

Költözés előtt állsz a dobozaid felett és fogalmad sincs hogyan tudtál összeszedni ennyi cuccot? Ismerős helyzet? Ilyenkor vegyél erőt magadon és nézd át még egyszer, hogy mit akarsz vinni magaddal. Gondold át, hogy hányszor használtad az adott tárgyat vagy ruhát az elmúlt fél évben, ha a válasz pedig egy-két alkalom, akkor hagyd inkább hátra. A koliban általában egy ágyat és egy kis szekrényt kapsz, ahol tényleg csak a legszükségesebbek férnek el. Ne vigyél porfogókat, szelektálj!

Tartsd magadnál a személyes tárgyakat!

Lehet, hogy most a legnagyobb vágyad, hogy elszakadj otthonról és elkezdődjön az izgalmas egyetemi élet, de hidd el, ahogy telik az idő, sokszor lesz majd honvágyad. Így nagyon fontos, hogy olyan dolgokkal vedd körbe magad, amik az otthonodra emlékeztetnek - egy gyerekkori játék, ajándék anyukádtól, közös képek a barátaiddal. Elfér a szekrény mélyén, de aztán jól fog jönni egy kuckózós filmnézésnél, amikor épp minden idegen körülötted.Tiszta otthon, rendes ház - írjatok takarítási beosztást!

A rendetlenség szinte velejárója annak, amikor összeköltözöl egy vagy több szobatárssal, ez pedig mindannyiótok hangulatára és komfortérzetére nagyon rossz hatással lehet.Összeköltözéskor sokáig nem kerül elő ez a téma udvariasságból, pedig ebből születhetnek a legnagyobb konfliktusok. Amondó vagyok, hogy ezen a beszélgetésen mindannyiótok érdekében túl kell esni, és amint tisztázzátok a szabályokat, sokkal könnyebb lesz az együttlakás. Írjatok takarítási beosztást, így elkerülhetitek a veszekedéseket és a félreértéseket. Havonta egyszer tartsatok közös nagytakarítást, így mindenki kiveszi a részét a munkából és együtt még jó móka is lehet! :)

Félsz a koliba költözéstől? Ezek a tippek segítenek!

Mindig tarts rendet az íróasztalodon - ez a tanulásban is segít!

Osszátok meg egymással az órarendeteket!

Bármennyire is jóban vagytok a szobatársaiddal, biztosan lesznek olyan pillanatok, amikor már annak a gondolata is irritál, hogy valakivel folyton egy szobában kell lenned. Erre jó megoldás lehet, ha megosztjátok egymással az órarendeteket és a délutáni programjaitokat, így találsz majd minden nap 1-2 olyan órát, amikor egyedül tudsz lenni és aludhatsz egy nagyot vagy üvöltetheted a kedvenc zenédet. Apró dolgok ezek, de rengeteg segíthetnek abban, hogy jól érezd magad a kollégiumban és az igazán fontos dolgokra tudj koncentrálni. :)
 

Nem maradsz le semmi fontosról, ha megadod a címed:

Csak olyan cikkeket küldünk neked, amik érdekelni fognak. Max heti 1 alkalommal.

Ne maradj le a frissítésekről... iratkozz fel a CikkFigyelőre:
 

Vissza

Címkék : önfenntartás, tanulás, barátkozós

Oszd Meg a Cikket :


Szerző

Atlasz Éva

Az Atlasz csapatának szövegelésért felelős tagja, aki ellátja a kontentre éhes lelketeket hasznos és szórakoztató bejegyzésekkel. :)

Az Atlasz Iskolaszövetkezet 2015 óta szállítja a legmenőbb diákmunkákat a tanulóknak, hallgatóknak. Ha magas órabéreket és príma szakmai lehetőségeket keresel, akkor az AtlaszDiáknál a legjobb helyen jársz!

Weboldal: www.atlaszmunkak.hu
Facebook itt: www.facebook.com/AtlaszDiak
Bettibot, aki segít munkát találni: http://m.me/diakmunka

Kapcsolódó cikkeink:

 
 

 

 

 

 Értesítés új hírekrőlHírlevél

 

Címkék

Iratkozz fel és nem maradsz le semmiről. Szólunk, ha frissül a cikk vagy számodra érdekes témákról írtunk.