Egy kis fesztiváltörténet: FEZEN

Kategória: Diákélet | Cikk Gyors olvasása
MEGOSZTÁS

Székesfehérváron a nyár egyik legnevesebb eseménye a FEZEN fesztivál. Ilyenkor zsibog csak igazán a város, rengetegen érkeznek az egyre színvonalasabb koncertekre. De vajon régen is így volt ez? Nézzük meg, hogy lett egy rockfesztiválból FEZEN!

Egy kis fesztiváltörténet: FEZEN

Ma már a rock és az alter-pop stílus kb. fele-fele arányban van jelen.


A kezdetek

1997-ben néhány székesfehérvári fiatal gondolt egyet és egy koncertsorozat szervezésébe kezdett. Mindent maguk találtak ki, a színpadfedést például a honvédségtől lopott katonai sátorlapokból oldották meg. Kreatív, nem? :) 

Mivel rockrajongók voltak, az esemény az I. Fehérvári Rock fesztivál nevet kapta, ekkor még csak 500 ember rázta a haját a színpadok előtt. Nem kellett sok idő, 1999-ben máris átnevezték Fehérvári Zenei Napokra, azaz FeZenre. 

A szervezők a mai napig hűek maradtak a rockvonalhoz, így a trash metaltól a punkon át a progresszívig mindenbe belekóstolhatsz. Fokozatosan betörtek a funky és jazz előadók is, és mára már a neves popelőadók is helyet kaptak a színpadokon. 
Folyamatos terjeszkedés

Hamar kinőtte magát a fesztivál, így a Bregyó Sportközpontból néhány évvel ezelőtt át kellett költöztetni a vasútállomás melletti - most már - FEZEN klubba. A városközpont közeli elhelyezkedésnek nem minden ottlakó örült, és az első években rengeteg panasz érkezett a városvezetéshez. 2012-ben emiatt például ingyenjegyet kaptak a környéken lakók, és a kinti színpad műsora éjfélkor véget ért, utána csak sátorban lehetett tovább bulizni. Külön plusz, hogy kezdeti három nap után most már négy napig tart a party.!

Egy kis fesztiváltörténet: FEZEN

Az új helyre már három helyen is be lehet jutni, és a sátorozók is füves területen táborozhatnak.


Kortalan bulizás

A FEZEN mindig törekedett arra, hogy olcsó jegy- és italárakkal működjön, úgyhogy a kis tiniktől egészen a rockpapákig elég sokan megfordulnak itt. A 15-25 és a 36-60 év közöttiekkel fele-fele arányban találkozhatsz, ami azért elég kirívó a többi nagyobb fesztiválhoz képest. A világhírű fellépők persze nem csak a helyi közönséget vonzzák, vegyesen érkeznek a helybéli, a vidéki és a külföldi fesztiválozók.

Székesfehérvár továbbra is elég tuti helyen áll a magyar fesztiváltérképen!

Nem maradsz le semmi fontosról, ha megadod a címed:

Csak olyan cikkeket küldünk neked, amik érdekelni fognak. Max heti 1 alkalommal.

Ne maradj le a frissítésekről... iratkozz fel a CikkFigyelőre:
 

Vissza

Címkék : bulis, szabadidő, barátkozós

Oszd Meg a Cikket :


Szerző

Atlasz Éva

Az Atlasz csapatának szövegelésért felelős tagja, aki ellátja a kontentre éhes lelketeket hasznos és szórakoztató bejegyzésekkel. :)

Az Atlasz Iskolaszövetkezet 2015 óta szállítja a legmenőbb diákmunkákat a tanulóknak, hallgatóknak. Ha magas órabéreket és príma szakmai lehetőségeket keresel, akkor az AtlaszDiáknál a legjobb helyen jársz!

Weboldal: www.atlaszmunkak.hu
Facebook itt: www.facebook.com/AtlaszDiak
Bettibot, aki segít munkát találni: http://m.me/diakmunka

Kapcsolódó cikkeink:

 
 

 

 

 

 Értesítés új hírekrőlHírlevél

 

Címkék

Iratkozz fel és nem maradsz le semmiről. Szólunk, ha frissül a cikk vagy számodra érdekes témákról írtunk.