Az első vizsgaidőszak: így oszd el az időpontokat!

Kategória: Diákélet | Cikk Gyors olvasása
MEGOSZTÁS

A vizsgaidőszak egyetlen előnye, hogy tényleg nem kell bejárni. De amikor mégis meg kell közelíteni az egyetem épületét, akkor aztán fel kell kötni a gatyát. Összeszedtem a leghasznosabb tippeket, amelyek segítségével kicsit jobban kézben tarthatod a vizsgaidőszak jelentette nyomást.

Az első vizsgaidőszak: így oszd el az időpontokat!

Totál harmonikus nem lesz a vizsgaidőszak, de egy fokkal közelebb kerülhetsz hozzá!


Praktikum: készítsd ki a hacukát!

Első éves egyetemistaként nem egyértelmű, hogy a szóbeli vizsgákon azért kicsit elegánsabban kell megjelenni, szóval most szólok: szedj elő egy blúzt vagy inget! Ha rádobsz egy blézert vagy egy zakót, akkor az külön jó. Érdemes 1-2 felsővel és egy zakóval felkészülni, aztán ezeket lehet kombinálni. A lényeg, hogy reggel ne kelljen még azon is agyalnod, hogy mit veszel fel, elég ha a kávét és a bkv bérleted megtalálod. (Igen: legyen érvényes BKV-bérleted, mert tutifix, hogy különben ezért késel el.)

Energia(ital)-szint

Ez lesz a legszomorúbb tipp, előre is bocsi. Nem kell bejárni, jönnek az ünnepek, a vérünk alkoholszázaléka ilyenkor evidens módon emelkedik. Viszont, ha nem aludtál, ellenberger végigittad és cigizted az éjszakát és még rátoltál néhány energiaitalt is, akkor ki kell mondani: az agyad nem lesz topon a tanuláshoz. Ha nem akarsz órákat feleslegesen nyűglődni a könyv vagy jegyzet felett, akkor tegyél magadnak néhány szívességet: aludj előtte 7-8 órát és főzz egy nagy kancsó teát. Ha ennyi felkészülést beiktaktsz, sokkal gyorsabban fogod letudni a kötelező tanulást!

Magolási ciklus

Első évben még elég nehéz belőni, hogy mennyi idő alatt készülsz fel a vizsgára, szóval érdeklődj a felsőbb évesektől, hogy miként megy a vizsga és inkább szánj rá egy plusz napot mindenhol. Ha 2 napod van tanulni egy vizsga előtt, az már ígéretes, de lesz olyan tárgy, amihez ennél több fog kelleni: ezt majd kitapasztalod.

Ha ezekkel előre kalkulálsz és nem veszel fel napi 2 vizsgád, akkor sokkal simább lesz a vizsgaidőszakod. Belefér majd némi partizás meg akár pár nap munka is, amihez épp kedved van.Téli ünnepek - tartsd egy kis szünetet!

Adj magadnak legalább 2x2 napot a téli ünnepek kiélvezésére és ezekben a napokban ne stresszelj! Ha tanultál, akkor kell némi idő, hogy ülepedjen az infó. Ha nem tanultál, akkor egyébként sem a nagyid konyhaasztalánál a mákos süti mellől kezded majd el, szóval csak chill! A szilveszterrel ugyanez: 31 és 1 legyen szabad, 2-ra ne tégy vizsgát!

Az első vizsgaidőszak: így oszd el az időpontokat!

Ha nyugodt körülmények között készülsz, sokkal kevesebb idődet veszi majd el!


Az utóvizsga intézménye

Ha van olyan tárgyad, ami magunk között is masszívan necces, hogy elsőre abszolválható, akkor ott rögtön csekkold le az UV időpontokat is. Szánd rá a lóvét, ha kell és ne az utolsó utáni időpontra menj első körben vizsgázni, hagyj magadnak korrigálási időpontot. Hogy mennyit ér ez a nagy elővigyázatoskodás? Mondjuk egy félévnyi tandíjat, ha emiatt csúsznál… ;)
Dolgozz inkább azért, hogy több lóvé lapuljon a zsebedben, mikor bulizni mész! :)


Nem maradsz le semmi fontosról, ha megadod a címed:

Csak olyan cikkeket küldünk neked, amik érdekelni fognak. Max heti 1 alkalommal.

Ne maradj le a frissítésekről... iratkozz fel a CikkFigyelőre:
 

Vissza

Címkék : tanulás

Oszd Meg a Cikket :


Szerző

Atlasz Éva

Az Atlasz csapatának szövegelésért felelős tagja, aki ellátja a kontentre éhes lelketeket hasznos és szórakoztató bejegyzésekkel. :)

Az Atlasz Iskolaszövetkezet 2015 óta szállítja a legmenőbb diákmunkákat a tanulóknak, hallgatóknak. Ha magas órabéreket és príma szakmai lehetőségeket keresel, akkor az AtlaszDiáknál a legjobb helyen jársz!

Weboldal: www.atlaszmunkak.hu
Facebook itt: www.facebook.com/AtlaszDiak
Bettibot, aki segít munkát találni: http://m.me/diakmunka

Kapcsolódó cikkeink:

 
 

 

 

 

 Értesítés új hírekrőlHírlevél

 

Címkék

Iratkozz fel és nem maradsz le semmiről. Szólunk, ha frissül a cikk vagy számodra érdekes témákról írtunk.