A tárgyfelvétel maga a pokol? Így maxold ki az órarended

Kategória: Diákélet | Cikk Gyors olvasása
MEGOSZTÁS

Egyetem és képzés függő, hogy mennyi szabadságod van az órarended kialakításakor. Adódik olyan helyzet, hogy van 2-3 szemesztered felvenni egy tárgyat, de vannak 4-5-6 szemeszteres, egymásra épülő tárgysorozatok is, így változó, hogy mennyire lehetsz ráhatással a következő féléved időbeosztására.

Ezeket a szempontokat mégis érdemes figyelembe venni, főleg, ha még csak most kezded az egyetemet!

A tárgyfelvétel maga a pokol? Így maxold ki az órarended

Azért a Neptun tárgyfelvétel nem ilyen vidám


Kapacitás

Ezt special én anno úgy benéztem, hogy hajjajj. Elsőévesként könnyen úgy gondolja az ember, hogy jöhet minden, csőstől, legalább tuti belefér majd a képzési időbe… A tanács: ésszel vedd fel a kurzusokat. Egy kurzussal zéhá meg vizsga is jár, tehát lehet, hogy az időbeosztásodba bele tudod szuszakolni a 16 különböző órát, de a szemeszter végén intravénásan fogod fogyasztani a koffeint. Kalkulálj és majd inkább második félévtől zúzzál.

Profok

Ha az adott képzés rendje rugalmasabb, akkor érdemes utánaolvasni vagy kérdezni az adott professzorok stílusának, szokásainak. Lehet, hogy jobb még várni egy szemesztert a tárgyfelvétellel, amikor egy szimpatikusabb arc indítja a kurzust. Én ezzel szörföltem végig a bachelort! Mindig megvártam, hogy a jó arc tanár indítsa el és akkor jelentkeztem fel rá. Tanulni így is kellett, de legalább kevesebbet kellett küzdeni indokolatlan oktatói allűrökkel.

Beosztás

A reggel 8-as gyakorlatokat büntetésként találták ki, más magyarázat nincsen rájuk. Ha nem vagy kifejezetten hajnali pacsirta, akkor kétszer is gondold meg, hogy bevállalod-e a korai órákat, mert egyébként könnyen összegyűlnek a hiányzásaid és a vizsgáig már el se jutsz.

A másik felvetés, hogy érdemes a hetedben néhány szabad blokkot kialakítani: egy-egy délelőtt vagy délután, ami full szabad, mindig jól fog jönni. Akár tanulásra, akár munkát vállalni, akár csak elintézni valamit a városban. Tervezés

A tárgyfelvétel maga a pokol? Így maxold ki az órarended

A spontaneitás és a tervezés ambivalenciája a legszebb dolog az életben


 

Ha az órarended összeállt, akkor legkésőbb az első hét után látni fogod, hogy melyik tárgyból mikor csap be a mennykő: mikor lesz zéhá, prezentáció, beadandó, szigorlat, vizsga. Ezeket érdemes - legalább egy Google Naptárba - felvezetni, hogy ne október végén vágjon beléd a felismerés, hogy expressz módon kéne jegyzetet szerezni, tanulást pótolni és elkészíteni 20 oldal beadandót.

Ha megvan az órarend, megvan a félév terve, akkor már csak le kell csekkolnod a ropogósan friss állásajánlatokat és jelentkezhetsz is valami szimpatikus zsebpénzduzzasztó pozira! :)

 

Nem maradsz le semmi fontosról, ha megadod a címed:

Csak olyan cikkeket küldünk neked, amik érdekelni fognak. Max heti 1 alkalommal.

Ne maradj le a frissítésekről... iratkozz fel a CikkFigyelőre:
 

Vissza

Címkék : tanulás

Oszd Meg a Cikket :


Szerző

Atlasz Éva

Az Atlasz csapatának szövegelésért felelős tagja, aki ellátja a kontentre éhes lelketeket hasznos és szórakoztató bejegyzésekkel. :)

Az Atlasz Iskolaszövetkezet 2015 óta szállítja a legmenőbb diákmunkákat a tanulóknak, hallgatóknak. Ha magas órabéreket és príma szakmai lehetőségeket keresel, akkor az AtlaszDiáknál a legjobb helyen jársz!

Weboldal: www.atlaszmunkak.hu
Facebook itt: www.facebook.com/AtlaszDiak
Bettibot, aki segít munkát találni: http://m.me/diakmunka

Kapcsolódó cikkeink:

 
 

 

 

 

 Értesítés új hírekrőlHírlevél

 

Címkék

Iratkozz fel és nem maradsz le semmiről. Szólunk, ha frissül a cikk vagy számodra érdekes témákról írtunk.