4 tipp a környezetbarát életmódhoz

Kategória: Diákélet | Cikk Gyors olvasása
MEGOSZTÁS

Könnyű úgy érezni, hogy a mi kis részünkön már nem múlik semmi: a nagy egész úgyis halad valamerre és semmi ráhatásunk. De ez nincs így! Ezért aztán olyan ötleteket szedtem össze, amit biztosan tudsz használni, ha szeretnél valamit tenni a környezetvédelemért.

Használj szövetszatyrot!

Ma már messze nem ciki a cekker, sőt, menőbbnél menőbb tasakokra csaphatsz le. Szinte minden áruházlánc ad saját márkás bevásárlótáskát, különböző méretekben. A legaranyosabbak azok, amiknek a sarka egy-egy gyümölcsöt formáz: ebbe tudod belecsomagolni az egész szatyrot, amikor éppen nem használod.

Szóval nem elég, hogy te szövetszatyrot használhatsz, de könnyen és pár forintból meglepheted vele az ismerőseidet, rokonaidat is. Biztos, hogy jópofa, hasznos ajándék lesz és annyival is kevesebb műanyagzacskót használunk.

4 tipp a környezetbarát életmódhoz

Vásárolj te is környezettudatos módon!

A legújabb trend: viaszos kendő

Én eldobtam tőle az agyam. Mindenre ez se megoldás, de egy csomó esetben kiválhatja az alufóliát. Akár otthon is elkészítheted, ha egy szép, mintás szövetet bevonsz méhviasszal. (Itt találsz egy jó videót és leírást hogy hogyan kell elkészíteni!)

Ebbe aztán csomagolhatod a tízóraidat, nem baj, ha egy kicsit kifolyik, elkenődik. Az összeszöttyögött kendő egyszerűen letakarítható, és máris újra használható. Először is: 1-1 ilyen viaszos kendővel sok szalvétát alufóliadarabot is megspórolhatsz! Másrészt: masszívan menőbb, mint bármelyik alucsomagos zsömi.

4 tipp a környezetbarát életmódhoz

Cuki, hasznos, és környezetbarát - mi kell még?


Éthordó dobozok: kimaxolva!

Hát, ezt muszáj elújságolnom nektek! Én odavagyok a bento dobozokért. Annyira praktikus, gyönyörű és étvágygerjesztő egy így összerakott kajás doboz. Ráadásul, ha már a hely adott, sokkal inkább pakolok egy kis salátát, gyümölcsöt és egy extra szószt az étel mellé. Tuti nem borul össze és délben olyan ebédet ehetek, amit mindenki irigykedve néz. (True story! Múltkor azt hitték, hogy éttermi a kajám! :D )

Na, de egy sima ételhurcolóba nem lehet elválasztva belepakolni, a bento dobozok meg elég drágák. És akkor idén őszre a kedvenc IKEÁ-m meglepett ezekkel a szivárgásmentes, elosztható dobozokkal. Én a hosszú, laposat szereztem be: cseppmentes, jól rámolható és elég nagy, hogy jól lakjak a mennyiséggel.

4 tipp a környezetbarát életmódhoz

A környezetnek és az étrendednek is jót tesz, ha ilyen dobozokat használsz!


Szelektív szemétgyűjtés: van értelme?

Röviden: van. Bővebben? Naná, hogy van!

Viccet félretéve: az elszállított szemetet már modern eszközökkel válogatják ki utólag. Ezért fordulhat elő, hogy egy autóval szállítják el, "összeöntve". A műanyagot és a fémet is így válogatják szét, mivel mindkettő összefoglaló elnevezés, kategória. Ezek többféle kémiai anyag összefoglaló nevei, tehát fém kategóriába tartozik az ónozott konzerves doboz és az aluminium sörösdoboz is, vagy a műanyagok közé PET pillepalack, polipropilén flakon, többrétegű italoskarton. Az utóválogatásnál akár 12-14 további kategóriára bontják szét őket.

4 tipp a környezetbarát életmódhoz

Szelektív hulladékgyűjtés - egyszerűbb, mint gondolnád


A legegyszerűbb megoldás, ha otthon egy tárolóba gyűjtöd minden nap az újrahasznosítható szemetet, aztán a gyűjtőnél szétdobálod. Én egy tárolóba raktam egy rossz műanyagzacskót és egy papírzacskót, ezekbe gyűlik a szelektív szemét, aztán időnként leviszem. Ha jobban érdekel a téma, például, hogy mit tegyél a joghurtos pohárral, ha félig rajta maradt a fólia, vagy minek számít a pizzás doboz, akkor nézd meg a HVG részletes cikkét.

Igyekeztem olyan tippeket gyűjteni, amiket bárki beilleszthet a hétköznapjaiba. Mit gondolsz, szerinted sikerült? :)

Találtál benne hasznosat? Ha kihagytam valamit, írd meg!

Nem maradsz le semmi fontosról, ha megadod a címed:

Csak olyan cikkeket küldünk neked, amik érdekelni fognak. Max heti 1 alkalommal.

Ne maradj le a frissítésekről... iratkozz fel a CikkFigyelőre:
 

Vissza

Címkék : környezetvédelem, tippek, trükkök, életmód

Oszd Meg a Cikket :


Szerző

Atlasz Éva

Az Atlasz csapatának szövegelésért felelős tagja, aki ellátja a kontentre éhes lelketeket hasznos és szórakoztató bejegyzésekkel. :)

Az Atlasz Iskolaszövetkezet 2015 óta szállítja a legmenőbb diákmunkákat a tanulóknak, hallgatóknak. Ha magas órabéreket és príma szakmai lehetőségeket keresel, akkor az AtlaszDiáknál a legjobb helyen jársz!

Weboldal: www.atlaszmunkak.hu
Facebook itt: www.facebook.com/AtlaszDiak
Bettibot, aki segít munkát találni: http://m.me/diakmunka

Kapcsolódó cikkeink:

 
 

 

 

 

 Értesítés új hírekrőlHírlevél

 

Címkék

Iratkozz fel és nem maradsz le semmiről. Szólunk, ha frissül a cikk vagy számodra érdekes témákról írtunk.