3 tipp, hogy mire figyelj, mikor adományozol

Kategória: Diákélet | Cikk Gyors olvasása
MEGOSZTÁS

Egész évben belefuthatunk a segítségkérő posztokba, de ahogy beköszönt a hideg, úgy szaporodnak meg az adománykérő bejegyzések és élelmiszergyűjtések. Ha ilyenkor van lehetőséged segíteni, az jót tesz a léleknek, vágj bele! :) Szeretnél segíteni másoknak? Akár új ismerősöket is szerezhetsz ez alatt! Ügyelj erre a három dologra és biztos lehetsz benne, hogy az adományod jól hasznosul majd! :)

3 tipp, hogy mire figyelj, mikor adományozol

Hihetetlen, hogy egy kis energiával mire vagyunk képesek közösen!


1. Épségben adod tovább?

Olyan ruhákat, játékokat, használati tárgyakat szabad csak adományozni, amelyek működőképesek. Ott, ahol nagy a szükség, végképp nem lesz lehetőség és keret megjavíttatni az elromlott mikrót, megvarratni az elszakadt kabátot. Minden adománygyűjtéskor rengeteg használhatatlan, hibás dolog, szakadt könyv gyűlik össze, és így a jótékonyságról elviszi a fókuszt a szemét elszállítása. A jótékonyság nem lomtalanítás: ép, jó állapotban lévő ruhákat és tárgyakat ajándékozz tovább!

2. Tisztán ajándékozol?

Fontos a ruhákat átmosni, a tárgyakat pedig megtisztítani, mielőtt adományként megválunk tőlük. Ez egy kis extra munka, de azt hiszem egyikünk sem szeretne belegondolni, hogy milyen lehet egy málnaszörppel leöntött pulóvert kibontani a karácsonyfa alatt… Brrr…! A gyűjtés is egyszerűbb, ha nem kell közben a szennyeződésekkel foglalkozni. 

3 tipp, hogy mire figyelj, mikor adományozol


3. Fogják tudni használni?

Mindig járj utána egy picit, hogy hova kerül az adományod. Ha mélyszegénységbe érkezik, ahol nincs a házban áram, víz, ott sok hasznát nem veszik az elemes kisautónak, de még egy automata mosógépnek sem. Ha nem tudod, hogy hova kerülnek a dolgok, akkor inkább maradj az alapélelmiszereknél, plüssjátékoknál, könyveknél, gyertyáknál: ezeket biztosan fogják tudni használni!

+1. Ott segítesz, ahol kell?

Ez már csak egy mellékszál, de elég fontos: mindig átlátható működésű alapítványt, szervezetet válassz! Ez a garancia arra, hogy a küldeményed tényleg célba ér, és a rászorulókhoz jut. Ha nincs semmi információ, dokumentáció a szervezet működéséről, az a mai világban gyanakvásra ad okot.Hol segíthetsz?

Nem muszáj tárgyi adományt küldeni, nagyon sokféle formája van az adakozásnak. 
Vállalhatsz 1-1 nap önkéntes munkát valamelyik segítő szervezetnél mint a Bagázs, az Igazgyöngy, vagy a környékeden lévő valamelyik alapítvány.
Minden évben néhány napon keresztül a nagyobb szupermarketek előterében gyűjt tartós élelmiszert az Magyar Élelmiszerbank. 

Az országban rengeteg gyűjtőponton adhatsz el cipősdobozt, amit megtölthetsz akár a megmaradt, bontatlan kézműves dolgaiddal, rajzeszközökkel és egy kis csokoládéval. Ha pedig szeretnéd, ha a környékeden hasznosulna az adományod, akkor kérdezd meg a legközelebbi anyaotthont, hajléktalanszállót, gyermekotthont, hogy mit tudnak fogadni. Hirdesd meg a faladon a gyűjtést és az ismerőseiddel közösen még többet tudtok majd segíteni! :)

Szervezd össze a haverokat és csináljátok idén télen valami igazán menőt: segítsetek valahol! :) Szoktál jótékonykodni? Írd meg kommentben!

Nem maradsz le semmi fontosról, ha megadod a címed:

Csak olyan cikkeket küldünk neked, amik érdekelni fognak. Max heti 1 alkalommal.

Ne maradj le a frissítésekről... iratkozz fel a CikkFigyelőre:
 

Vissza

Címkék : szabadidő, barátkozós

Oszd Meg a Cikket :


Szerző

Atlasz Éva

Az Atlasz csapatának szövegelésért felelős tagja, aki ellátja a kontentre éhes lelketeket hasznos és szórakoztató bejegyzésekkel. :)

Az Atlasz Iskolaszövetkezet 2015 óta szállítja a legmenőbb diákmunkákat a tanulóknak, hallgatóknak. Ha magas órabéreket és príma szakmai lehetőségeket keresel, akkor az AtlaszDiáknál a legjobb helyen jársz!

Weboldal: www.atlaszmunkak.hu
Facebook itt: www.facebook.com/AtlaszDiak
Bettibot, aki segít munkát találni: http://m.me/diakmunka

Kapcsolódó cikkeink:

 
 

 

 

 

 Értesítés új hírekrőlHírlevél

 

Címkék

Iratkozz fel és nem maradsz le semmiről. Szólunk, ha frissül a cikk vagy számodra érdekes témákról írtunk.