3 romkocsma, amit a helyiek látogatnak

Kategória: Diákélet | Cikk Gyors olvasása
MEGOSZTÁS

Budapest a romkocsmákról híres. Aztán Budapesten élve hirtelen ráébredsz, hogy már alig találsz olyan kényelmes helyet, ahol nem euróért adják a sört és nem kell kiállni tizenöt méteres sort… úgyhogy mutatok 3 olyan autentikus romkocsmát, ahol koptathatod a pultot az egyetemi éveid alatt!

3 romkocsma, amit a helyiek látogatnak

Igazi autentikus romkocsmai hangulatra vágysz? Ezeken a placcokon megtalálod!


Bem Mozi, itt nem csak nézhetsz, ihatsz is

1908-ban alapították, 2009-ben bezárták, aztán pár éve újranyithatott kocsmaként és moziként funkcionálva a Margit híd budai hídfőjénél lévő Bem Mozi. Esténként kultfilmeket nézhetsz vagy simán lazíthatsz a kocsmában. A pultnál beszerezhetsz jó kis söröket, a Sarlotka névre hallgató Zubrowka almát és a billegő asztaloknál elfogyaszthatod őket. Minőségi zene szól, van rántott húsos zsemle a pultban, recseg a nagymamád korú szék alattad, hát mi kell még az ember lelkének egy fáradt hétköznapon?Pótkulcs, ha nem indulna az este

A Pótkulcsot ismerni kell, ha meg akarod találni a borostyánnal befuttatott téglafalon a kapu nyílását a Csengery utca 65/b-nél. Beljebb kerülve egy csodás, növényektől burjánzó csöndes belső kert fogad, akkor hosszú padokon lehet éjszakába nyúlóan üldögélni. A sör átlagos áron fut, az ételek kicsit drágábbak az átlagosnál, de minőség és mennyiség terén is abszolút megérősek! A benti rész több helyiségből áll, olyan hangulati elemekkel, amelyek felejthetetlenné teszik a Pótkulcsot. Furi festmények, régi terítők és groteszk embernagyságú rajzok a wc ajtaján… néhány sör után elég lebilincselő.

3 romkocsma, amit a helyiek látogatnak

A Szimplával sincs baj, ha éppen beférsz...


A végére eljutunk a Mélypontra

Az ötödik kerületben, a történelmi belvárosban, a Magyar utca 23. számának pincehelyisége rejti a Mélypont Presszót. Dohos szagú, hűvös alagsor, szűken rakott régi bútorok és széles italválaszték vár itt. Tuti, hogy összemosolyogsz a szomszéd asztallal, mert összeér a könyökötök! A helynek van egy sajátos karaktere, de legalább egyszer érdemes betérni és megkóstolgatni a whiskykülönlegességeiket, még japán darabokat is tartanak.

Ezeken a helyeken igazi antik berendezés, megfizethető árak és jóféle itókák várnak, ennél több elvárásunk pedig asszem nem is lehet egy kocsma felé. Próbáld ki az autentikus romkocsmai hangulatot és lazuljátok végig az éjszakákat a haverokkal!
 

Nem maradsz le semmi fontosról, ha megadod a címed:

Csak olyan cikkeket küldünk neked, amik érdekelni fognak. Max heti 1 alkalommal.

Ne maradj le a frissítésekről... iratkozz fel a CikkFigyelőre:
 

Vissza

Címkék : bulis, barátkozós, szabadidő

Oszd Meg a Cikket :


Szerző

Atlasz Éva

Az Atlasz csapatának szövegelésért felelős tagja, aki ellátja a kontentre éhes lelketeket hasznos és szórakoztató bejegyzésekkel. :)

Az Atlasz Iskolaszövetkezet 2015 óta szállítja a legmenőbb diákmunkákat a tanulóknak, hallgatóknak. Ha magas órabéreket és príma szakmai lehetőségeket keresel, akkor az AtlaszDiáknál a legjobb helyen jársz!

Weboldal: www.atlaszmunkak.hu
Facebook itt: www.facebook.com/AtlaszDiak
Bettibot, aki segít munkát találni: http://m.me/diakmunka

Kapcsolódó cikkeink:

 
 

 

 

 

 Értesítés új hírekrőlHírlevél

 

Címkék

Iratkozz fel és nem maradsz le semmiről. Szólunk, ha frissül a cikk vagy számodra érdekes témákról írtunk.