2 tipp a folyton rendezett íróasztalért

Kategória: Diákélet | Cikk Gyors olvasása
MEGOSZTÁS

A rendezett íróasztal sokaknak a rendrakás végéig tart csak. Egyrészt tudom, hogy a zseni átlát a káoszon is, másrészt viszont ahogy telnek az évek, egyre inkább eleged lesz az elkeveredett papírok okozta bosszúságból. Úgyhogy megmutatom, hogy hogyan tudod kialakítani ÉS megtartani a rendet: ezzel az 5 tippel neked is menni fog!

2 tipp a folyton rendezett íróasztalért

Papírfecnik hegye: így fogod elfelejteni a vizsgát, elkeverni a jelentkezési papírt és elijeszteni a szobádba tévedő randialanyokat.


Mielőtt felfalna a rumli

A káosz egy darabig hawaii, mert nem igényel túl sok energiát fenntartani. De egy idő után kínos, poros, ráadásul nehéz lesz koncentrálni is mellette. Számold fel és spórold meg magadnak azt az időt, amit a következő 10 évben rendrakással töltenél… Ehhez két dologra lesz szükséged: hogy kialakíts egy jó rendszert, ahol mindennek van helye és hogy mindent ugyanoda tegyél vissza.

A rendszerezett íróasztal titka: mindennek legyen helye

Ez tudom, hogy elsőre túl triviálisan hangzik, de ássunk a mélyére: van helye az egyetemi doksiknak? Hova teszed az orvosi papírjaidat? Hány tollad van, ami tényleg fog és vajon merre kószálnak? Évente hány percet töltesz azzal, hogy ezeket keresed? Szerezz be néhány mappát, átlátszó genotermet, leánykori nevén műanyag bugyit, gémkapcsokat és egy-két kisebb tárolódobozt. Kartondoboz, kiürült bonbonosdoboz, bármi lehet, ami segít a fiókjaidban lévő teret felosztani.

2 tipp a folyton rendezett íróasztalért

Garantálom, hogy nem csak egy fél napig volt így kinézni, ha továbbolvasol.


Akkor lesz egyszerű megtartani a rendet, ha mindent egy kézre álló helyre kell visszatenni!

Ha megvannak a rendszerezéshez szükséges dolgok, akkor a következő lépés, hogy leülsz az asztalodhoz, kirámolsz mindent és végiggondolod, hogy mit milyen gyakran használsz. Amit minden nap, az kerüljön a legközelebbi pontokra, amit csak félévente egyszer kotorsz elő, az mehet a legalsó fiók mélyére. Az asztal felületén tényleg csak azokat hagyd, amelyeket minden egyes nap kézbe veszel! Így minden kézre esik és nem lesz nagy meló oda ejteni, ahol a kialakított helye van.

Tarts rendet, legyen meg a helye a papíroknak, az írószereknek, a jegyzeteknek és a munkával kapcsolatos dokumentumoknak is. Egyszerűbbek lesznek így a hétköznapok!
 

Nem maradsz le semmi fontosról, ha megadod a címed:

Csak olyan cikkeket küldünk neked, amik érdekelni fognak. Max heti 1 alkalommal.

Ne maradj le a frissítésekről... iratkozz fel a CikkFigyelőre:
 

Vissza

Címkék : szabadidő

Oszd Meg a Cikket :


Szerző

Atlasz Éva

Az Atlasz csapatának szövegelésért felelős tagja, aki ellátja a kontentre éhes lelketeket hasznos és szórakoztató bejegyzésekkel. :)

Az Atlasz Iskolaszövetkezet 2015 óta szállítja a legmenőbb diákmunkákat a tanulóknak, hallgatóknak. Ha magas órabéreket és príma szakmai lehetőségeket keresel, akkor az AtlaszDiáknál a legjobb helyen jársz!

Weboldal: www.atlaszmunkak.hu
Facebook itt: www.facebook.com/AtlaszDiak
Bettibot, aki segít munkát találni: http://m.me/diakmunka

Kapcsolódó cikkeink:

 
 

 

 

 

 Értesítés új hírekrőlHírlevél

 

Címkék

Iratkozz fel és nem maradsz le semmiről. Szólunk, ha frissül a cikk vagy számodra érdekes témákról írtunk.